Cookie-toestemming

Hoewel apfelstrudel en kaiserschmarrn natuurlijk véél lekkerder zijn, serveren we vandaag alleen cookies. Maar dan wel cookies die jouw ervaring op Chalet.be optimaliseren. Dat is bijna net zo lekker! Wil je onze cookies accepteren of weigeren?

Waarom gebruiken we cookies?

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze website persoonlijker en beter te maken. Denk hierbij aan:

  • Functionele cookies om de website goed te laten functioneren.
  • Analytische cookies om door middel van geanonimiseerde gegevens te begrijpen hoe bezoekers onze website gebruiken.
  • Marketingcookies om gebruikersgedrag in kaart te brengen en zo ons aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van onze gebruikers.

Lees ons privacy-statement voor meer informatie.

-

Hét recept voor de traditionele Wiener Schnitzel!

Tijdens je wintersport is een Wiener Schnitzel - met zo’n lekker luchtig laagje en een krokant korstje - natuurlijk onmisbaar. Alleen de gedachte aan 'n schnitzeltje doet ons het water al in de mond lopen. Kun jij tijdens je skivakantie in de bergen ook geen genoeg krijgen van deze Oostenrijkse traktatie en wil jij het thuis ook maken? Dan hebben we goed nieuws. Onze Duitse collega deelt in dit blog het traditionele recept zoals zij het kent en legt je stap voor stap uit hoe je een absolute topper van een Wiener Schnitzel maakt.

Ingrediënten Wiener Schnitzel

Recept voor 4 personen:

  • 4 onbewerkte schnitzels (varkens – of kalfsvlees)
  • peper en zout
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • boter om in te bakken

Bereiding Wiener Schnitzel

1. Leg de (varkens- of kalfs-) schnitzels één voor één tussen twee velletjes plasticfolie. Maak ze voorzichtig wat platter door middel van een vleeshamer of met de bodem van een pan (dit zorgt ervoor dat de schnitzels even dik zijn en gelijkmatig doorbakken). Bestrooi met peper en zout.

2. Bereid drie diepe borden voor: één met ca. 75 g bloem, één met 2 geklopte eieren en één met ca. 100 g paneermeel.

3. Leg de platte schnitzels een voor een in het bord met bloem en zorg ervoor dat de schnitzels volledig bedekt zijn (dit zorgt voor het luchtige laagje). Schud de overtollige bloem af. Leg de schnitzels daarna in het bord met de geklopte eieren en vervolgens in het bord met paneermeel.

4. Leg de schnitzels nu in de hete boter en bak binnen 3 - 4 minuten goudbruin. Wist je dat ze een Wiener Schnitzel in Oostenrijk maar één keer keren? Zo blijft het van binnen lekker sappig.

5. Serveer met patat of gebakken aardappelen, appelcompote en een frisse groene salade.

Variatietip: In de andere Alpenlanden zien we vergelijkbare gerechten. Doe er een plakje ham en kaas tussen voor de traditionele Franse Cordon Bleu!

Op zoek naar meer wintersportgerechten?

Misschien vind je deze Kaiserschmarrn van Knorr ook lekker. Maak je direct kans om een wintersport te winnen!

Wintersport 2024/2025

Dit onwijs lekkere wintergerecht is makkelijk thuis te bereiden en toch begrijpen we dat je het liefst écht op vakantie wilt. Heb je het boeken van je wintersport nog even voor je uitgeschoven? Wacht dan niet langer en boek direct je accommodatie voor wintersport 2024/2025.