-

De beste skigebieden in Frankrijk

Droom even mee: je staat op de top van een perfect geprepareerde piste, omringd door de indrukwekkende Alpen. De lucht is fris en de zon breekt door de wolken. Vóór je ligt een geweldige, blauwe piste. Lekker breed, perfect om op hoge snelheid te carven. Dit is skiën in de Franse Alpen.

Maar, wintersport is natuurlijk meer dan alleen skiën. Er zijn verhalen te vertellen, plekken om te verkennen, en heerlijk eten om van te genieten. Of je nu met je gezin op pad bent of een avontuurlijke vriendengroep hebt, de Franse Alpen hebben zoveel te bieden. Dus leun achterover, pak een warme chocolademelk, en ontdek samen met ons de beste skigebieden in Frankrijk.

World Ski Awards: genomineerden voor beste skigebied in Frankrijk

De World Ski Awards zijn de Oscars van de wintersportindustrie. Elk jaar stemmen skireizigers en professionals op onder meer hun favoriete skigebieden. De stemmen worden verzameld van over de hele wereld. In 2023 veroverde Val Thorens de felbegeerde titel van 'France's Best Ski Resort'. Een bestemming waar je zéker een keer naartoe moet. In 2024 wordt de winnaar op 11 november bekendgemaakt. Dan weten we welk van onderstaande dorpen zich het beste ski resort van de wereld mag noemen.

Beste skigebieden in Frankrijk (genomineerd voor de World Ski Awards)

Val Thorens Les 3 Vallees Frankrijk

Val Thorens

Val Thorens: de onbetwiste kampioen

Met de titel 'France Best Ski Resort 2023' is Val Thorens niet zomaar een dorp; het is een ervaring. Dit skiresort ligt op een hoogte van 2.300 meter in skigebied Les 3 Vallées en heeft de hoogste pistes van Europa. Met recht het beste skigebied in Frankrijk, niet alleen om te skiën en snowboarden, maar ook vanwege de après-ski: op de berg bij La Folie Douce en in het bruisende centrum. Bij Bar Le Monde en Café Snesko gaat het feestje door, en wie het helemaal bont wil maken, kan natuurlijk naar de welbekende Club Le Malaysia. Val Thorens is echt een allrounder met een topligging. Met recht de beste bestemming in Frankrijk die je niet wil missen.

Courchevel - voor liefhebbers van luxe

Ook Courchevel vind je in het alom geroemde skigebied Les 3 Vallées. Het dorp en de omliggende pistes zijn een synoniem voor luxe. Courchevel biedt niet alleen geweldige afdalingen, maar ook een overvloed aan chique winkels en restaurants. Je hebt er zelfs een 3 (!) sterrenrestaurant (Le 1947 in Hotel Cheval Blanc). En dit is niet het enige sterrenrestaurant in het dorp. In totaal vind je er 14 sterren. Dat is toch onvoorstelbaar? Ga je naar Courchevel, dan ga je dus niet alleen voor het skiën, maar ook écht voor de exclusiviteit die het dorp ademt. Wie weet wordt Courchevel wel het beste skigebied in Frankrijk in 2024. We snappen in ieder geval zeker dat dit dorp genomineerd is.

Méribel - schilderachtig dorp met betoverende charme

Wat Méribel bijzonder maakt, is de authentieke, schilderachtige sfeer. Het voelt alsof je in een postkaart stapt, waar de lucht gevuld is met het gelach van vrienden en families die samen van de sneeuw genieten. Bovendien is het de perfecte uitvalsbasis om de hele Les 3 Vallées te verkennen. Dit skidorp heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Een geweldig skigebied én een bruisend centrum vol met gezellige bars en restaurants. Geniet van een smakelijke lunch bij La Grange of maak een pitstop bij Le Rond Point voor de après-ski. Is Méribel misschien stiekem het beste skidorp in Frankrijk?

Les 2 Alpes Frankrijk skigebied

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes - speelveld voor avonturiers

Les 2 Alpes, in het gelijknamige skigebied Les 2 Alpes, is een waar speelparadijs mét een gletsjer en dus supersneeuwzeker. Een droom voor zowel beginnende skiërs met de vele blauwe pistes, als voor de skiërs die geen uitdaging uit de weg gaan. Met een aantal pittige, rode afdalingen en een enorm snowpark is er geen dag waarop je je verveelt in Les 2 Alpes. Daarnaast is het dorp meer dan gezellig, met goede après-ski-mogelijkheden. Onze tips: Le Sherpa of La Grotte de Yeti. Feest!

La Plagne - ideaal skigebied voor de hele familie

La Plagne is een echte gezinsfavoriet, met pistes die perfect zijn voor skiërs van alle niveaus. Het uitnodigende skidorp biedt volop mogelijkheden om te skiën en snowboarden, maar ook voor ontspanning en plezier. Neem een pauze in de gezellige berghut Le Petit Chaperon Rouge voor een overheerlijke raclette of fondue. Geen zin meer om te skiën? Ontdek de vele activiteiten buiten de pistes, zoals sneeuwschoenwandelen of sledehondenrijden. Vanwege de uitstekende voorzieningen en de gezellige sfeer, snappen we wel dat La Plagne op de lijst van genomineerden staat voor beste skigebied in Frankrijk.

Belle Plagne Frankrijk

Belle Plagne

Les Arcs - winterparadijs op grote hoogte

Les Arcs is dé playground voor avontuurlijke skiërs. Met uitdagende afdalingen en adembenemende uitzichten op de Mont Blanc is elke afdaling een spektakel. Voor de après-ski ga je natuurlijk naar La Folie Douce (klinkt je misschien bekend in de oren?) of anders naar L'Arpette, waar ook dagelijks een feestje wordt gevierd met dj's achter de draaitafel.

Tignes - luxe wintersportdorp op hoogte

Tignes combineert groots avontuur met pure luxe. Dit hooggelegen skidorp biedt niet alleen geweldige pistes, maar ook chique accommodaties die je verblijf tot een waar vijfsterrenavontuur maken. Stel je voor: wakker worden in een prachtig chalet met uitzicht op de gletsjer, en daarna de pistes op direct vanaf je voordeur. Na een dag skiën kun je relaxen in je privé-spa of genieten van een cocktail bij Le Panoramic, met een fenomenaal uitzicht op de bergen.

Tignes beste skigebied Frankrijk

Tignes

Val d'Isère - een goede dosis alpenchic

Val d'Isère staat bekend om zijn chique uitstraling en elegante sfeer. Hier verblijf je in een stijlvol chalet waar elke droom werkelijkheid wordt. De perfecte plek voor wie houdt van comfort, skiën en culinair genieten. Na een dag op de legendarische pistes van skigebied Tignes - Val d'Isère kom je volledig tot rust in een van de exclusieve wellnesscentra of nip je aan een glas champagne in Le Blizzard, lekker bij het haardvuur.

Avoriaz - autovrij skidorp vol charme

Avoriaz is uniek. Geheel autovrij, dat zie je niet vaak. Hier kom je alleen paard en wagen tegen, waarmee bezoekers en hun bagage door het dorp worden vervoerd. Zo idyllisch! Gelegen op een hoogte van 1.800 meter in skigebied Les Portes du Soleil, biedt dit skigebied uitstekende condities en afdalingen voor alle niveaus. Ga je met kinderen naar Avoriaz? Neem dan ook zeker de tijd om een middag te gaan zwemmen in zwemparadijs Aquariaz.

Serre Chevalier - verborgen juweel in de Franse Alpen

Serre Chevalier is een verborgen juweel in de Franse Alpen. Dit skigebied heeft meer dan 250 kilometer aan pistes en een zonnige ligging. Absoluut genieten als je van de pistes vliegt met de zon op je gezicht. Bekende dorpen in het gebied zijn onder meer Briançon en Chantemerle. Serre Chevalier biedt een combinatie van prachtige natuur en een gezellige, ongedwongen sfeer. Anders dan in de bekendere dorpen, waar het soms wat overweldigend aan kan voelen, zijn de dorpen in Serre Chevalier ideaal voor de wintersporter met het motto: 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'.

Serre Chevalier beste skigebied frankrijk

Serre Chevalier

Valloire - skigebied voor gezinnen

Valloire is een schat die verborgen ligt tussen de bergen in het skigebied Galibier-Thabor. Dit charmante skidorp is perfect voor gezinnen en biedt een warme, gastvrije sfeer. Met zijn brede pistes en uitstekende skischolen is het ideaal voor beginners en kinderen.

Chamonix Mont-Blanc - adembenemend mooi skigebied

Chamonix is de place to be voor de avontuurlijke wintersporter. De pistes zijn uitdagend en de uitzichten op de Mont-Blanc adembenemend. Maar ook als je niet skiet, is er volop te beleven: maak een sneeuwschoenwandeling door het betoverende landschap of pak de Aiguille du Midi - de hoogste kabelbaan van Frankijk - naar 3.842 meter voor een wonderschoon en adembenemend uitzicht over de hoogste bergtoppen van het skigebied.

Of je nu op zoek bent naar adrenaline, ontspanning of culinaire hoogstandjes, de beste skigebieden in Frankrijk hebben voor elk wat wils. Dus haal snel die ski's van zolder, breng ze weg voor een onderhoudsbeurt en plan, plan, plan die trip naar de Franse Alpen. Deze winter staat je zoveel moois te wachten!

Bekijk alle accommodaties in Frankrijk