-

Après-ski in Oostenrijk 2024/2025

Voor je wintersport ben je op zoek naar een gezellige bestemming in Oostenrijk met goede après-ski. Zo’n dorp waar - vanaf een uur of vier - de après-ski-hits uit de speakers knallen, zowel op de piste als in het dorp. Waar skischoenen stampen op houten planken. Waar iedereen je vriend, en het leven één groot feest is.

Om het je makkelijk te maken, hebben we de beste après-ski-bestemmingen in Oostenrijk voor je op een rij gezet. Skigebieden en dorpen die bekend staan om de gezelligheid na het skiën. Bovendien vind je hier de top 10 van populairste après-ski-barren in Oostenrijk. Waar gaat jouw volgende wintersport naartoe? Ga je naar de altijd bruisende après-ski in Gerlos? Of is Flachau dé après-ski bestemming voor jouw vriendengroep? 

De beste skigebieden voor après-ski in Oostenrijk

Après-ski is een Frans woord, maar toch is Oostenrijk de grote winnaar als het gaat om goede après-ski. Sta je op het punt een wintersport te boeken, dan is het goed om te weten waar je moet zijn als je die gezelligheid graag in de buurt hebt. Hoewel er in elk skigebied in Oostenrijk veel levendige skidorpen te vinden zijn, zijn er een aantal skigebieden waar je er echt niet omheen kan. In onderstaande Oostenrijkse skigebieden en bijbehorende dorpen, vind je in ieder geval zéker goede après-ski.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Après-ski Oostenrijk feest

10x dorpen in Oostenrijk met goede après-ski

Is gezellige après-ski een van je belangrijkste vereisten bij het boeken van je wintersport? Snappen we! In Oostenrijk zit je wat dat betreft echt wel goed. Er zijn superveel dorpen die bekend staan om de gekkigheid na het skiën, maar een aantal dorpen springen overal bovenuit. Hieronder onze top 10.

1. Après-ski in Gerlos

Ga je naar Gerlos? Dan heb je meteen een van de uitbundigste après-ski-dorpen in heel Oostenrijk te pakken! Hier start alle gezelligheid op de berg bij Seppi’s. In het dorp gaat het tot in de late uren door in de Cin Cin, Little London, de Country Club of Luigi’s Turbobar.

2. Après-ski in Mayrhofen

In Mayrhofen sluit je een dag op de ski’s af met een pilsje bij de Pilzbar. Gelukkig hoef je hier niet je benen te breken op een dalafdaling waar je met honderden beschonken wintersporters tegelijk moet afdalen. Nee hoor, met de Penkenbahn sta je zo in het dorp en gaat de après-ski door in de Brück’n Stadl, de Harakiri Bar of de Ice Bar.

3. Après-ski in Ischgl

Natuurlijk, Ischgl op nummer 3! Tegen het einde van de middag eindigen alle pistes (als je slim bent) bij de Paznauner Taja. Leuheuk! In het dorp gaat het feest door in de Kuhstall, de Schatzi en nog later de Pacha of de Trofana Arena. Is het nu alweer licht?

4. Après-ski in Sankt Anton am Arlberg

In Sankt Anton am Arlberg is de Mooserwirt je eindbestemming. Dit is je speelveld. Vliegend hert, anyone?

5. Après-ski in Sölden

Ook in Sölden kun je je hart ophalen! Al vroeg in de middag blaast hier menig Anton aus Tirol uit de speakers. In Sölden vier je tot in de vroege uurtjes het leven in bijvoorbeeld de Alm Rausch of de Schirm Bar. Pak je door? Dan staan de deuren van de Fire & Ice wagenwijd voor je open.

6. Après-ski in Westendorf

Veel Nederlanders reizen jaarlijks af naar Westendorf. Het dorp staat bekend om de gezellige après-ski. Je vindt alle gezelligheid in de Moskito, Gerry’s Inn of de Karatbar. Goede herinneringen!

7. Après-ski in Kirchberg

Gaat jouw wintersport naar Kirchberg? Dan moet je naar de Schneebar Oberkessel en de Eisbar. Legendarische après-ski die je nooit meer vergeet.

8. Après-ski in Saalbach & Hinterglemm

Vlak bij elkaar en stampvol met gezellige apres-ski-hutten. In zowel Saalbach als Hinterglemm hoef je je geen dag (of nacht) te vervelen. In Hinterglemm is de Goaßstall absoluut de meest bekende bar, maar ook in de Maisalm, Bauer’s Schi-Alm en de Tanzhimmel gaan de voetjes van de vloer. In Saalbach moet je zeker weten naar de Flying Hirsch, de Bauer Schialm en de Hinterhagalm.

9. Après-ski  in Flachau

Ook Flachau hoort thuis in het rijtje. Het dorp zit vol met gezellige kroegen en clubs, maar de beste avonden zijn altijd gestart in de Hofstadl, de Dampfkessel of de Fliegenpilz.

10. Après-ski in Ellmau

Ga je naar Ellmau dan kan je er niet omheen: Fabels is the place to be voor een drankje en dansje na het skiën.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Après-ski Oostenrijk biertjes

Top 10 après-ski-barren in Oostenrijk

Oostenrijk kent echt ontelbaar veel leuke kroegen en clubs. Maar onze absolute favorieten vind je hier in onze top 10!

  1. Cin Cin in Gerlos
  2. Mooserwirt in Sankt Anton am Arlberg
  3. Goaßstall in Hinterglemm
  4. Ice Bar in Mayrhofen
  5. Almrausch in Sölden
  6. Kuhstall in Ischgl
  7. Hinterhag Alm in Saalbach
  8. Silver Bullet Bar in Bad Gastein
  9. Eisbar in Kirchberg
  10. Hofstadl in Flachau

Oostenrijkse après-ski-hits

Alvast een beetje in de sfeer komen? Met deze Oostenrijkse après-ski-hits krijg je dat heerlijke gevoel helemaal te pakken. Met deze après-ski-playlist kom je ook een heel eind!

  1. Anton Aus Tirol - DJ Ötzi
  2. Hey! Wir woll'n die Eisbären sehen - Jürgen Drews
  3. So ein Schöner Tag ( Fliegerlied ) - Tim Toupet
  4. Atemlos - Helene Fischer
  5. Cowboy und Indianer - Olaf Henning
  6. Schatzi Schenk Mir ein Foto - Mickie Krause
  7. Almklausi – Mama Laudaaa
  8. Johnny Däpp - Lorenz Büffel
  9. Joanna (du geile Sau) - Peter Wackel
  10. Wahnsinn (Hölle Hölle Hölle) - Wolfgang Petry

Chalets en appartementen op loopafstand van après-ski

Zit jij er het liefst middenin of toch in ieder geval heel dicht bij het vuur? Dan zul je op zoek moeten naar een chalet of appartement in een van de gezellige dorpen die we hierboven hebben genoemd. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Onze reisadviseurs zitten klaar om je van advies te voorzien. Neem gerust contact met ons op.

Vind een accommodatie in de buurt van gezellige après-ski

Wintersportinspiratie direct in je inbox

Zet jezelf op onze maillijst en we sturen je de mooiste chalets en appartementen, wintersporttips, winacties en aanbiedingen. Mis het niet!

Dit wil ik niet missen!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.